دکوراسیون داخلی
مفهوم دکوراتیو از دیدگاه تخصصی

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”yes”]

دکوراسیون داخلی :دکوراتیو نوعی معماری داخلی است که به زیبایی و احیایی فضا می پردازد به گونه ای که هم زیبا و هم کاربردی باشد.

دکوراسیون داخلی :تاریخچه دکوراتیو به عنوان یک حرفه و سنت ، به قدمت تاریخ بشر است. از نقطه نظر تعاریف جدید، دکوراتیو نقطه اتصال و متصل کننده ی  بین معماری و طراحی داخلی محسوب می شود، چراکه از یک طرف  با ساختمان و اجزا آن مرتبط و از طرفی بر فضاهای داخلی تاکید می کند. دکوراتیو امروزه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. ساختمان یک خانه، شرکت یا فروشگاه با نوع دکوراتیو خاص خودش، نمایانگر شخصیت و درک نیازها و خواسته های مخاطبش می باشد.

به عقیده بسیاری از متخصصان  از آنجا که دکوراتیو در ارتباط مستقیم با ویژگی های شخصیتی انسان قرار دارد، باید در طراحی آن برای یک فضای مشخص، ویژگی های رفتاری انسانی، اعم از عمومی و خصوصی مورد توجه قرار گیرد. با این حساب طراح دکوراتیو به هنگام دکوراتیو فضای داخلی با دو موضوع به ظاهر متفاوت سروکار دارد: یکی کاربرد آن فضا و دیگری احساس و تأثیری که آن فضا می خواهد بر استفاده کننده داشته باشد. در واقع می توان ادعا کرد که، یک طراح دکوراتیو، اگر افراد جامعه خود و فرهنگ جامعه خود را مطالعه نکند نمی تواند در دکوراتیو خود یک محیط و فضای آرام بخش و مطلوب مخاطبش را به وجود بیاورد.

آینه ها ساعت های دیواری تابلو های نوری و تزیینی نقش بسیار مهمی در زیبایی دادن به خانه دارند

هنرهای دکوراتیو چیست از دیدگاه متخصصین؟

هنرهای دکوراتیو و یا هنرهای تزیینی به طراحی و تولید و ساخت وسایلی گفته می شود که علاوه بر زیبایی ظاهری دارای عملکرد و کاربرد نیز باشند، مانند: دکوراسیون داخلی، شیشه سازی، پارچه بافی و… هنرهای دکوراتیو معمولا در مقابل هنرهای زیبا قرار می گیرند. هنرهای زیبا شامل: نقاشی، عکاسی، مجسمه سازی، خطاطی و… می باشند که تنها زیبا بوده و کاربرد خاصی ندارند. هنرهای دکوراتیو و هنرهای زیبا از دوران پست رنسانس از یکدیگر جدا شدند. اگر چه گاهی جدا کردن این دو مبحث از یکدیگر بسیار دشوار است.

هنرهای دکوراتیو شامل هنرهای دستی نیز می باشند. در عصر رنسانس هنرهای زیبا به میزان زیادی از هنرهایی تزیینی پیشی گرفت. دوره ای که آثار هنری زیبا و بدیعی توسط: لئوناردو داوینچی، میکل آنژ و رافائل خلق شد. فاصله بین هنرهای زیبا و هنرهای تزیینی یا دکوراتیو در نیمه اول قرن 19 با مطرح شدن هنرهای دستی از میان رفت. جنبش هنرهای دستی که در ابتدا در انگلستان پایه نهاده شده بود به مرور به تمامی کشورها راه پیدا کرد و به هنرهای تزیینی معنایی بهتر داد. هنرهای تزیینی، هم شامل وسایلی می شود که در دکوراسیون به صورت ثابت استفاده می شوند مانند: کاغذ دیواری، سرامیک، سنگ، شیشه و… و هم قابلیت جابجایی دارند، مانند: مبلمان، آباژور، ظروف و…

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]